nedelja, 10. avgust 2014

Jadro (medblog)

Nimamo vedno časa in volje, da bi se ukvarjali s pripravljanjem sladice za po kosilu ali pa preprosto za h kavi ali popoldanskemu čaju. Zato je najbolje imeti na zalogi kakšne lokalne kekse. Zakaj lokalne? Tako kot žgane pijače, tudi sladke reči najbolj pašejo tam, kjer so nastale. Tako si na primer na Češkem ne moremo zamisliti česa drugega kot Beherovke, ko pa kupimo flašo za domov, se je doma skoraj ne dotaknemo. Morda je s sladicami le nekoliko drugače, tako kot z vinom. Jih z veseljem použijemo tudi še kje drugje.



Na Hrvaškem so bili in so še vedno zakon Kraševi, Koestlinovi in drugi piškoti. Še vedno se spomnim s kakšnim veseljem smo v trgovini preštevali dinarje, da smo si kupili Domaćico, Moto keks, Paris ali pa Jadro za v šotor na taborjenju. In jih potem s spoštovanjem jedli postopoma, vsak dan malo. In še vedno jih vsake toliko kupimo za v (kuhinjsko) omaro in jih jemo z nostalgijo. Ne le kot spomin na mlajše čase, tudi kot poseben užitek teh časov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar