sobota, 16. avgust 2014

Pikantna pašta z melancanom


Skoraj »arabiata«, le da so dodani še melancani.
Izhodišče za tokratno pašto mi je bil čudovit jajčasto okrogel vijoličast jajčevec. In dva rdeča feferona. In istrska testenina po imenu »češljanci«. Pri pripravi melancanov moramo paziti edinole, da jih ne pripravljamo na način, da popijejo preveč olja. To lahko dosežemo tako, da jih spečemo v pečici na peki papirju, kar celega v olupku, ali pa ga kot pri tej pašti pražimo šele po tem, ko se je čebula že spojila z oljem. Kaj veliko ljudi je namreč občutljivih na melancane, morda predvsem na količino maščobe, ki jo vpijejo in so potem težko prebavljivi.


Za 2 osebi
oljčno olje
1 čebula
1 jajčevec
2 rdeča feferona (lahko tudi manj, če nimate radi zelo pikantnih jedi)
3 stroki česna
paradižnikova šalša
sol, poper
sveže mediteranske začimbe (bazilika, timijan, origano, rožmarin)
peteršilj
200 g testenin
parmezan (po okusu)
Na oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo, skupaj z na koleščke narezanimi feferoni, da postekleni. Odrinemo jo nekoliko na stran in dodamo še na majhne kockice narezan jajčevec in strt ter na lističe narezan česen. Pražimo, dodamo začimbe in paradižnikovo šalšo. Kuhamo kakšne pol ure, da se jajčevci dodobra zmehčajo. Al dente kuhane testenine vmešamo omako in postrežemo.

Omaka je bila močno pikantna, ne sicer še na ravni indonezijskih jedi, a je bilo potrebnih nekaj »mitigating measures«. Jaz sem si pekoč okus omilila še z naribanim parmezanom in kozarčkom poreškega cabernet merlota.

Ni komentarjev:

Objavite komentar