Skoraj »arabiata«, le da so dodani še melancani.
Izhodišče za tokratno pašto mi je bil čudovit
jajčasto okrogel vijoličast jajčevec. In dva rdeča feferona. In istrska
testenina po imenu »češljanci«. Pri pripravi melancanov moramo paziti edinole,
da jih ne pripravljamo na način, da popijejo preveč olja. To lahko dosežemo
tako, da jih spečemo v pečici na peki papirju, kar celega v olupku, ali pa ga
kot pri tej pašti pražimo šele po tem, ko se je čebula že spojila z oljem. Kaj
veliko ljudi je namreč občutljivih na melancane, morda predvsem na količino
maščobe, ki jo vpijejo in so potem težko prebavljivi.
Za 2 osebi
oljčno olje
1 čebula
1 jajčevec
2 rdeča feferona (lahko tudi manj, če nimate radi
zelo pikantnih jedi)
3 stroki česna
paradižnikova šalša
sol, poper
sveže mediteranske začimbe (bazilika, timijan,
origano, rožmarin)
peteršilj
200 g testenin
parmezan (po okusu)
Na oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo, skupaj
z na koleščke narezanimi feferoni, da postekleni. Odrinemo jo nekoliko na stran
in dodamo še na majhne kockice narezan jajčevec in strt ter na lističe narezan
česen. Pražimo, dodamo začimbe in paradižnikovo šalšo. Kuhamo kakšne pol ure,
da se jajčevci dodobra zmehčajo. Al dente kuhane testenine vmešamo omako in
postrežemo.
Omaka je bila močno pikantna, ne sicer še na ravni
indonezijskih jedi, a je bilo potrebnih nekaj »mitigating measures«. Jaz sem si
pekoč okus omilila še z naribanim parmezanom in kozarčkom poreškega cabernet
merlota.
Ni komentarjev:
Objavite komentar