Še ena testeninska kombinacija, ki jo pripravimo z
značilnimi istrskimi sestavinami. Pljukance pripravimo sami, dobimo pa jih tudi
v puljskem merkatorju. Pršut in kozji sir pa se že znajdeta v naših hladilnikih
in kličeta po tem, da ju združimo v kakšno okusno jed.
100 g pljukancev na osebo
pršut
oljčno olje
česen
malo rdečega vina
paradižnikova šalša
sol, poper
sveža bazilika
mlad kozji sir
Na oljčnem olju na hitro prepražimo na lističe narezan česen
skupaj z rezinami pršuta. Zalijemo z malo rdečega vina premešamo in dodamo še
paradižnikovo šalšo. Popopramo, posolimo pa previdno, ker je tudi pršut slan.
Malo pokuhamo in v omako stresemo dobro odcejene kuhane pljukance. Dodamo svežo
baziliko, premešamo in na testenine naribamo mlad kozji sir.
Ni komentarjev:
Objavite komentar