nedelja, 10. avgust 2014

Pljukanci s pršutom, paradižnikom in kozjim sirom

Še ena testeninska kombinacija, ki jo pripravimo z značilnimi istrskimi sestavinami. Pljukance pripravimo sami, dobimo pa jih tudi v puljskem merkatorju. Pršut in kozji sir pa se že znajdeta v naših hladilnikih in kličeta po tem, da ju združimo v kakšno okusno jed.


100 g pljukancev na osebo
pršut
oljčno olje
česen
malo rdečega vina
paradižnikova šalša
sol, poper
sveža bazilika
mlad kozji sir

Na oljčnem olju na hitro prepražimo na lističe narezan česen skupaj z rezinami pršuta. Zalijemo z malo rdečega vina premešamo in dodamo še paradižnikovo šalšo. Popopramo, posolimo pa previdno, ker je tudi pršut slan. Malo pokuhamo in v omako stresemo dobro odcejene kuhane pljukance. Dodamo svežo baziliko, premešamo in na testenine naribamo mlad kozji sir.

Ni komentarjev:

Objavite komentar