nedelja, 10. avgust 2014

Rižota z gamberi in bučkami

Primerna za lahno in preprosto poletno kosilce.


Za 2 osebi
oljčno olje
1 manjša čebula ali ½ večje
4 stroki česna
1 bučka
sol, poper
200 g riža
peteršilj
1 srednje velik paradižnik
gamberi
bazilika

Na oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo in pazimo, da ne porjavi. Dodamo na četrtinko koleščkov narezane bučke skupaj s česnom, ki smo ga narezali na lističe. Pražimo toliko, da česen zadiši. Bučkino zmes odrinemo na polovico ponve, na drugi pa steklasto prepražimo še riž. Vse skupaj premešamo in zalijemo z vodo (razmerje riž voda naj bo 1 : 2). Posolimo, popramo in dodamo nasekljan peteršilj. Ko zavre kuhamo približno 15 minut, nato dodamo gambere in na kockice narezan paradižnik in kuhamo še 5 minut. Vmešamo še nasekljano baziliko in pokapljano z deviškim oljčnim oljem ponudimo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar