Primerna za lahno in preprosto poletno kosilce.
Za 2 osebi
oljčno olje
1 manjša čebula ali ½ večje
4 stroki česna
1 bučka
sol, poper
200 g riža
peteršilj
1 srednje velik paradižnik
gamberi
bazilika
Na oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo in
pazimo, da ne porjavi. Dodamo na četrtinko koleščkov narezane bučke skupaj s česnom,
ki smo ga narezali na lističe. Pražimo toliko, da česen zadiši. Bučkino zmes
odrinemo na polovico ponve, na drugi pa steklasto prepražimo še riž. Vse skupaj
premešamo in zalijemo z vodo (razmerje riž voda naj bo 1 : 2). Posolimo,
popramo in dodamo nasekljan peteršilj. Ko zavre kuhamo približno 15 minut, nato
dodamo gambere in na kockice narezan paradižnik in kuhamo še 5 minut. Vmešamo
še nasekljano baziliko in pokapljano z deviškim oljčnim oljem ponudimo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar