nedelja, 24. avgust 2014

Parmigiana

Bila sva na obisku pri prijateljici v hiški blizu morja. Nenadejano naju je presenetila z obrokom, polnim odličnih okusov. Za aperitiv je ponudila penino z rožno vodo. Kot glavno jed smo okusili odlično parmigiano, za desert pa krostato z breskvami.
Parmigiano sem prvič okusila pri prijateljih na Siciliji. Originalno in izjemno. Tudi ta današnja ni bila nič manj izjemna. Okusi melancan, mozzarele in okusnega paradižnika so se prepletli in navdušili moje brbončice.


oljčno olje
jajčevec
mozzarela
paradižnik
pasiran paradižnik
česen
sol
sveža origano in rožmarin
črne olive
sveže bazilika
parmezan

Jajčevce narežemo na 0,5 – 1 cm debele rezine in jih popečemo na oljčnem olju. Naložimo jih v pekač, nanje pa rezine mozzarele. Prelijemo z omako, v katero smo zamešali olupljene in na kockice nasekljane paradižnike, malo pasiranega paradižnika, nasekljan česen, sol, origano in rožmarin ter izkoščičene črne olive in smo jo kuhljali kakšne pol ure. Posujemo še s svežo baziliko in naribanim parmezanom. Pečemo v pečici 20 minut.

Ni komentarjev:

Objavite komentar