Bila sva na obisku pri prijateljici v hiški blizu
morja. Nenadejano naju je presenetila z obrokom, polnim odličnih okusov. Za
aperitiv je ponudila penino z rožno vodo. Kot glavno jed smo okusili odlično
parmigiano, za desert pa krostato z breskvami.
Parmigiano sem prvič okusila pri prijateljih na Siciliji. Originalno in
izjemno. Tudi ta današnja ni bila nič manj izjemna. Okusi melancan, mozzarele
in okusnega paradižnika so se prepletli in navdušili moje brbončice.
oljčno olje
jajčevec
mozzarela
paradižnik
pasiran paradižnik
česen
sol
sveža origano in rožmarin
črne olive
sveže bazilika
parmezan
Jajčevce narežemo na 0,5 – 1 cm debele rezine in jih popečemo na
oljčnem olju. Naložimo jih v pekač, nanje pa rezine mozzarele. Prelijemo z
omako, v katero smo zamešali olupljene in na kockice nasekljane paradižnike,
malo pasiranega paradižnika, nasekljan česen, sol, origano in rožmarin ter
izkoščičene črne olive in smo jo kuhljali kakšne pol ure. Posujemo še s svežo
baziliko in naribanim parmezanom. Pečemo v pečici 20 minut.
Ni komentarjev:
Objavite komentar