nedelja, 17. avgust 2014

Zažgan krompir (medblog)

Kot običajno, ko pečem krompir v ponvi, sem ga dela na oljčno olje in pokrila s pokrovko. Ponavadi ga pustim, da se peče, vsake toliko dvignem pokrovko in ga premešam. Ni pa kakšne nuje po pregostem odpiranju. Tudi danes sem se rutinsko lotila tega posla, v določenem trenutku pogledala krompir, ki pa še ni bil mehek. Zato sem plin privila malo na več, ga pokrila in šla v sosednje prostore postoriti še to in ono. Saj veste gospodinje, vedno je veliko dela pri hiši in me vse opravimo sproti in vzporedno Običajno rešujemo več stvari. Baje ženske to zmorejo, moški pa ne. No, jaz sem bila prepričana, da da, a ko sem se vrnila, je bil krompir do tretjine črn. Kljub temu sva ga z Johnom pojedla, saj ni boljšega od zažganega krompirja. Pa še malo ogljika v organizmu sva nadomestila, ne ozirajoč se na to, da nekateri pravijo, da to ni najbolj zdravo.



Zgodilo se je tudi boljšim gospodinjam, npr. Julie Child, kot sem to že opisala v nekem tudi že zažganem medblogu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar