Rižota je bila tretji hod pri kosilcu. Pravi okusi
za vroče poletne dni. Edina začimba, ki dajo rižoti prefinjen okus so gorčična semena.
oljčno olje in maslo
šalotka
riž (100 g po osebi)
losos
losos
gamberi
bučka
sol
vložena gorčična semena (graines de moutarde)
mlada špinača
mlada špinača
Na oljčnem olju z dodanim maslom najprej nežno prepražimo
nasekljano šalotko. Prepraženo odrinemo na stran in steklasto
prepražimo še riž. Premešamo, zalijemo s primerno količino tekočine (če bomo dodali zamrznjene gambere, zalijemo z nekoliko manj vode), posolimo, še enkrat premešamo in kuhamo 10 minut.
Dodamo na majhne koščke narezanega lososa, gambere in naribano bučko ter kuhamo, dokler riž ni primerno mehak (ne razkuhan!). Pet minut pred koncem kuhe vmešamo še gorčična semena. Dodamo
še lističe mlade špinače, premešamo in postrežemo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar