nedelja, 17. avgust 2014

Rižota z rakci in lososom

Rižota je bila tretji hod pri kosilcu. Pravi okusi za vroče poletne dni. Edina začimba, ki dajo rižoti prefinjen okus so gorčična semena.


oljčno olje in maslo
šalotka
riž (100 g po osebi)
losos
gamberi
bučka
sol
vložena gorčična semena (graines de moutarde)
mlada špinača

Na oljčnem olju z dodanim maslom najprej nežno prepražimo nasekljano šalotko. Prepraženo odrinemo na stran in steklasto prepražimo še riž. Premešamo, zalijemo s primerno količino tekočine (če bomo dodali zamrznjene gambere, zalijemo z nekoliko manj vode), posolimo, še enkrat premešamo in kuhamo 10 minut. Dodamo na majhne koščke narezanega lososa, gambere in naribano bučko ter kuhamo, dokler riž ni primerno mehak (ne razkuhan!). Pet minut pred koncem kuhe vmešamo še gorčična semena. Dodamo še lističe mlade špinače, premešamo in postrežemo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar