nedelja, 17. avgust 2014

Karfjolčna juha

Juha iz cvetače je bila naslednji hod poletnega kosila pod dolenjskimi hribi, ki smo ga uživali tik ob hiši, na rustikalno opremljeni vrtni mizi. Vse v svetlo modrem. Kot hiška in vzporedni svet.
Pri jedeh lahko dosežemo prefinjen okus, če damo v vsako le tiste začimbe, ki jim dajo želen značilen okus. Torej ne enake množice začimb, ki jih uporabljamo pri vseh jedeh. Posledica bi bila, da bodo vse jedi imele sličen okus. Začimba, ki je dala poseben okus karfjolčni juhi, je muškatni orešček.


maslo
čebulica
cvetača
sol, poper
muškatni orešček

Na maslu na hitro prepražimo čebulico, zalijemo z vodo in dodamo cvetove cvetače. Posolimo in začinimo. Ko je cvetača kuhana, juho sesekljamo s paličnim sekljalnikom. Preprosta, a izjemna (juha).

Ni komentarjev:

Objavite komentar