četrtek, 14. avgust 2014

Suha polenta (za brodet)

Kot sem že pisala pri receptu za popečeno polento, John nikakor ne mara mokre ali pa še manj – tekoče polente. Zato si vedno da opraviti z raznimi tehnikami sušenja polente. Vsekakor bi on skuhal polento dan prej in jo pustil, da se suši zvrnjena na mizi. Nadaljnja obravnava pa je odvisna od časa in razpoložljivih kuhinjskih pripomočkov. Ena možnost je torej, da jo narežemo na centimeter debele rezine in jo popekamo v ponvi. Druga je, da taisto storimo v pečici. Možno je tudi, da polento, narezano na rezine pustimo sušiti dan ali dva. Tokrat pa je uporabil četrto možnost. Polento je pražil v teflonski ponvi – brez olja seveda.



Polento torej skuhamo dan prej in jo zvrnjeno sušimo na deski, lahko pa tudi razprostremo po pekaču. Polento nadrobimo na manjše kose in jo pražimo v teflonski ponvi brez maščobe. 
Recept za brodet, ki je na sliki poleg polente, najdete na temle linku.

Ni komentarjev:

Objavite komentar