Kot sem že pisala pri receptu za popečeno polento,
John nikakor ne mara mokre ali pa še manj – tekoče polente. Zato si vedno da
opraviti z raznimi tehnikami sušenja polente. Vsekakor bi on skuhal polento dan
prej in jo pustil, da se suši zvrnjena na mizi. Nadaljnja obravnava pa je
odvisna od časa in razpoložljivih kuhinjskih pripomočkov. Ena možnost je torej,
da jo narežemo na centimeter debele rezine in jo popekamo v ponvi. Druga je, da
taisto storimo v pečici. Možno je tudi, da polento, narezano na rezine pustimo
sušiti dan ali dva. Tokrat pa je uporabil četrto možnost. Polento je pražil v
teflonski ponvi – brez olja seveda.
Polento torej skuhamo dan prej in jo zvrnjeno
sušimo na deski, lahko pa tudi razprostremo po pekaču. Polento nadrobimo na
manjše kose in jo pražimo v teflonski ponvi brez maščobe.
Recept za brodet, ki je na sliki poleg polente, najdete na temle linku.
Ni komentarjev:
Objavite komentar