sobota, 16. avgust 2014

Dimljena postrv s hrenom

Najbolje bi sicer bilo, da si nabavite napravo za dimljenje postrvi in jo pripravite sami (ali kot bi rekli v navodilu za strojček za pripravo testenin, »če ste bili preudarni in kupili strojček«). Ker pa nimamo pri roki naprave in ne vedno časa za dimljenje, je včasih enostavneje v bolje založeni trgovini poseči po že dimljeni postrvi. Vse ostalo je več kot enostavno. Tako pripravljena postrv je primerna za prvi krožnik ali pa lahno večerjo skupaj s kozarcem suhega (ali polsuhega) primerno ohlajenega belega vina.


dimljena postrv
hren
sladka smetana
sveže mlet poper

Meso dimljene postrvi odstranimo od kože in jo postrežemo s smetanovim hrenom in sveže zmletim poprom. Smetanov hren pripravimo tako, da v hren zamešamo primerno količino nestepene sladke smetane. Ne preveč, da hrenova omaka ne bo preredka.

(Se še opravičujem za oznako "iz morja" pri sladkovodni ribi, a bilo bi preveč kategorij. Ker pač gre za ribo, sem jo dala kar v to rubriko. Upam, da bralci ne boste preveč vznemirjeni.)

Ni komentarjev:

Objavite komentar