Druga polovica julija je v Istri čas, ko rastejo
bučke, ki jih že težko poimenujemo v pomanjševalni obliki. Pravzaprav so to že
kar velike bučke. Buče torej. In ker jih ne moremo jesti pripravljenih vedno na
enak način, si je treba včasih izmisliti nekaj novega. Pri nas doma imamo bolj
domačo in nesofticirano kuhinjo, zato novitet ne iščemo v drugih agregatnih
stanjih živil ali pa v spreminjanju njih v peno, koncentrat ali redukcijo. Zato
raje poiščemo lokalne sestavine in živilo pripravimo nekoliko drugače. Tako sem
bučke narezala na trakove, obogatila pa jih s pršutom in mladim ovčjim sirom.
oljčno olje
bučka
pršut
sveže mediteranske začimbe (rožmarin, origano,
timijan)
sol, poper
Bučko torej olupimo, izdolbemo in jo narežemo na
trakove. Popražimo jih na oljčnem olju in dodamo na trakove narezan pršut ter
začimbe. Tagliatto s pršutom naložimo na krožnik in čeznjo naribamo svežega
ovčjega sira. Celo Johnu je bilo všeč.
Ni komentarjev:
Objavite komentar