nedelja, 10. avgust 2014

Bučkina tagliata s pršutom in mladim ovčjim sirom

Druga polovica julija je v Istri čas, ko rastejo bučke, ki jih že težko poimenujemo v pomanjševalni obliki. Pravzaprav so to že kar velike bučke. Buče torej. In ker jih ne moremo jesti pripravljenih vedno na enak način, si je treba včasih izmisliti nekaj novega. Pri nas doma imamo bolj domačo in nesofticirano kuhinjo, zato novitet ne iščemo v drugih agregatnih stanjih živil ali pa v spreminjanju njih v peno, koncentrat ali redukcijo. Zato raje poiščemo lokalne sestavine in živilo pripravimo nekoliko drugače. Tako sem bučke narezala na trakove, obogatila pa jih s pršutom in mladim ovčjim sirom.


oljčno olje
bučka
pršut
sveže mediteranske začimbe (rožmarin, origano, timijan)
sol, poper

Bučko torej olupimo, izdolbemo in jo narežemo na trakove. Popražimo jih na oljčnem olju in dodamo na trakove narezan pršut ter začimbe. Tagliatto s pršutom naložimo na krožnik in čeznjo naribamo svežega ovčjega sira. Celo Johnu je bilo všeč.

Ni komentarjev:

Objavite komentar